PředkrmySilvestr
30. 12. 2024
@vojtech_postulka

Silvestrovské pohoštění v gurmánském stylu

Recept na přípravu silvestrovského pohoštění z nabídky Globus

Vojta Poštulka připravil silvestrovské pohoštění v gurmánském stylu, které potěší všechny vaše blízké. Elegantní drobné občerstvení spojuje svěží ovoce, sýry, ryby i maso. Ideální volba pro večírek, oslavu nebo degustační stůl.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na parmskou šunku s melounem:

  • 100 gparmské šunky
  • 1/2melounu (cantaloupe nebo galia)
  • čerstvou bazalku

Na crostini s krabí pomazánkou a kapary

  • 1bagetku
  • 200 gkrabích tyčinek
  • řecký jogurt
  • citronovou šťávu
  • čerstvý kopr
  • kapary
  • sůl
  • pepř

Na červenou řepu s kozím sýrem:

  • 1marinovanou červenou řepu
  • 100 gčerstvého kozího sýra
  • olivový olej
  • balzamikový krém
  • med
  • citron
  • sůl
  • pepř

Na mini sendvič s kuřecím masem:

  • opečený toustový chléb
  • grilovaná kuřecí prsa
  • majonézu nebo jogurtový dresink
  • rukolu
  • vejce
  • rajče
  • sůl
  • pepř

Na crostini s avokádem a vejcem:

  • bagetku
  • zralé avokádo
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • pepř
  • vařené vejce
  • chilli vločky

Na Gochujang špíz se sezamem:

  • kuřecí prsa
  • pastu Gochujang
  • sójovou omáčku
  • med
  • česnek
  • zázvor
  • sezamová semínka
  • jarní cibulku
  • špejle

Postup

1

Nejprve si připravíme parmskou šunku s melounem. Meloun nakrájíme na menší klínky, zabalíme do tenkého plátku parmské šunky, rozložíme na talíř nebo propíchneme párátkem.

Recept na přípravu silvestrovského pohoštění z nabídky Globus
2

Ozdobíme lístkem bazalky. Podáváme vychlazené.

Recept na přípravu silvestrovského pohoštění z nabídky Globus
3

Nyní si nachystáme crostini s krabí pomazánkou a kapary. Bagetku nakrájíme na tenké plátky, zakápneme olivovým olejem a opečeme v troubě dozlatova. V míse smícháme krabí maso s jogurtem, koprem a citronovou šťávou, solí a pepřem.

4

Pomazánku naneseme na crostini a ozdobíme kapary, citronem a koprem.

5

Jako další si připravíme červenou řepu s kozím sýrem. Řepu nakrájíme na tenké plátky, z olivového oleje, octa, soli, medu a pepře vytvoříme marinádu. Necháme cca 1 hodinu v marinádě odležet, řepa změkne a je tvárná. Sýr rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Potom naplníme plátky řepy a sepneme párátkem nebo malým kolíčkem, popř. položíme na talíř a doplníme kouskem kozího sýra a rukolou.

6

Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým krémem, posypeme ořechy, rozinkami, semínky, čímkoliv a rovnou servírujeme.

7

Teď si ukážeme, jak na mini sendviče s kuřecím masem. Toastový chléb opečeme dozlatova, potřeme majonézou nebo dresinkem, přidáme plátek kuřecího masa, salát rukola a rajče.

8

Přiklopíme druhým toastem a nakrájíme na malé trojúhelníčky nebo čtverečky. Pokud použijeme místo kuřecího masa vejce, máme alternativu pro vegetariány.

9

Velmi efektní jsou na slavnostní tabuli také crostini s avokádem a vejcem. Avokádo rozmačkáme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Namažeme na opečené crostini, položíme plátek vejce a posypeme trochou chilli vloček nebo mikrobylinek.

10

Celou sérii drobného gurmánského občerstvení uzavřou gochujang špízy se sezamem. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, naložíme do marinády z pasty Gochujang, sójové omáčky, medu, sezamového oleje, česneku a zázvoru. Necháme marinovat alespoň 30 minut. Napícháme na špejle a opečeme na pánvi nebo grilu dozlatova.

11

Posypeme sezamem a jarní cibulkou. Servírujeme s malým salátkem třeba z čerstvého koriandru, manga, avokáda a červené cibule.

Hotové jednohubky můžeme okamžitě podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.

Dozvědět se více

Scan&GO

Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.

Více o Scan&Go

Můj Globus

Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.

Více o Můj Globus