Ne nadarmo se říká, že nám babiččina kuchyně zůstává na dlouho uložena v paměti. Jako od babičky je i tento jablečný perník s čokoládou v podání Josefa Maršálka. Pojďme si zavzpomínat na to, jak vonělo a chutnalo dětství...
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina 20 minut
Střední
Co budete potřebovat
Na 1 formu na biskupský chlebíček:
150 mlmléka
175 mloleje
250 gstrouhaných jablek (2 velká jablka)
300 ghladké mouky
200 gcukru krupice
5 gmleté skořice
25 gkakaa
2vajíčka
1prášek do pečiva
Na dokončení:
100 ghořké čokolády
20 gsádla
100 gmeruňkového džemu
plátky sušených jablek či sušené květiny
Postup
1
Do mísy nastrouháme nahrubo jablka, přidáme cukr, vajíčka, olej a mléko. Poté přidáme všechny zbylé suché ingredience a stěrkou vymícháme dohladka.
2
Nalijeme do vymazané a proužkem papíru vyložené pečicí chlebíčkové formy a upečeme při 160 °C asi 45–50 minut.
3
Necháme vychladnout, pomažeme meruňkovým džemem.
4
Povrch polejeme rozpuštěnou čokoládou se sádlem. Dozdobíme plátky jablek či sušenými květy.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.