Výtečný dezert, jehož příprava vám nezabere moc času? Vyzkoušejte osvěžující bezinkovou panna cottu s limetkou podle Kitchen Affair.
Náročnost receptu
Příprava 10 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Suroviny na 4 porce:
400 mlsmetany ke šlehání
100 mlbezového sirupu/šťávy
1limetka
5 plátkůželatiny
špetkamletého zázvoru
ovoce na ozdobu
Postup
1
Želatinové plátky ponoříme do sklenice nebo misky se studenou vodou a necháme několik minut nabobtnat. Smetanu smícháme s bezovou šťávou, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny limetky a pomalu přivedeme k varu.
2
Nabobtnalou želatinu lehce vyždímáme, aby se zbavila přebytečné vody, a přidáme do smetany. Směs důkladně promícháme, aby se smetana rozpustila. Potom panna cottu rozdělíme do čtyř misek a necháme v lednici cca tři hodiny ztuhnout.
3
Vychlazenou panna cottu ozdobíme ovocem a navrch nastrouháme ještě trochu limetkové kůry.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.