SnídaněVegetariánskéBez lepkuOvoceDezerty
03. 06. 2025
@kitchenaffair.cz

Bezlepkový pohankový koláč s meruňkami

Hledáte jednoduchý, lehký a přirozeně bezlepkový dezert? Vyzkoušejte vláčný pohankový koláč s tvarohem, meruňkami a plátky mandlí. Skvěle se hodí ke kávě, na letní piknik nebo jako sladká tečka po obědě. Stačí pár základních surovin a za hodinu máte upečeno. Recept připravila Eva Bartošová alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Na 8 porcí:

Na těsto:

  • 2vejce
  • 110 gpohankové mouky
  • 60 gtřtinového cukru
  • 30 golivového oleje
  • 30 gvody
  • 1lžičku prášku do pečiva bez lepku

Na náplň:

  • 250 gtvarohu
  • 1žloutek
  • 40 gtřtinového cukru
  • 6meruněk
  • plátky mandlí

Postup

1

Vejce, cukr, olej a vodu vyšleháme do světlé husté pěny. Potom přisypeme mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy (můžeme použít i menší pekáček či zapékací mísu).

2

Žloutek a cukr dobře rozmícháme v kelímku tvarohu a lžičkou rozmístíme na těsto.

3

Potom přidáme i pokrájené meruňky. Na závěr koláč posypeme plátky mandlí a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut.

4

Hotový koláč můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty