SnídaněSvačinyDětiVegetariánskéZeleninaDezertyPečení
18. 07. 2024
@kitchenaffair.cz

Cuketový perník

Co si z cukety upéct něco dobrého na zub? Vyzkoušejte recept na tenhle nadýchaný cuketový perník s čokoládovou polevou podle receptu Evy Bartoškové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Na jeden plech nebo velkou zapékací mísu:

  • 300 g cukety
  • 360 ghladké mouky
  • 3vejce
  • 220 gkrupicového cukru
  • 200 mloleje
  • 1kypřicí prášek
  • 2 lžičkyperníkového koření
  • 2 lžícekakaa
  • 200 mlmléka

Na ozdobu:

  • čokoládovou polevu

Postup

1

Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do světlé husté pěny.

2

Cuketu nastrouháme nahrubo.

3

Do těsta přidáme všechny zbývající sypké ingredience (kakao, koření, mouku a prášek do pečiva), nahrubo nastrouhanou cuketu a přilijeme mléko.

4

Těsto důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Hotové těsto rovnoměrně vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do velké zapékací mísy. Pečeme 30–40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzduch).

5

Na upečený vychladlý perník můžeme dát čokoládovou polevu. Buď rozpustíme již hotovou, nebo připravíme smícháním čokolády a trošky oleje.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty