Co si z cukety upéct něco dobrého na zub? Vyzkoušejte recept na tenhle nadýchaný cuketový perník s čokoládovou polevou podle receptu Evy Bartoškové alias Kitchen Affair.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Snadné
Co budete potřebovat
Na jeden plech nebo velkou zapékací mísu:
300 g cukety
360 ghladké mouky
3vejce
220 gkrupicového cukru
200 mloleje
1kypřicí prášek
2 lžičkyperníkového koření
2 lžícekakaa
200 mlmléka
Na ozdobu:
čokoládovou polevu
Postup
1
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do světlé husté pěny.
2
Cuketu nastrouháme nahrubo.
3
Do těsta přidáme všechny zbývající sypké ingredience (kakao, koření, mouku a prášek do pečiva), nahrubo nastrouhanou cuketu a přilijeme mléko.
4
Těsto důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Hotové těsto rovnoměrně vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do velké zapékací mísy. Pečeme 30–40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzduch).
5
Na upečený vychladlý perník můžeme dát čokoládovou polevu. Buď rozpustíme již hotovou, nebo připravíme smícháním čokolády a trošky oleje.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.