SnídaněSvačinyVegetariánskéOvoce
17. 10. 2025
@kitchenaffair.cz

Jablečné ovesné řezy s karamelem

Jablečné řezy na talíři s čerstvými jablky a listy, položené na mramorovém povrchu, kolem rozházené drobky, podle receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.

Objevte lahodnou kombinaci křupavé ovesné drobenky, šťavnatých jablek a jemného karamelu. Jablečné ovesné řezy od Evy Bartošové alias Kitchen Affair se dokonale hodí jako zákusek k odpolední kávě, víkendová svačina nebo sladká snídaně.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na přibližně 12-15 kousků:

Na těsto:

  • 225 ghladké mouky
  • 75 gjemných ovesných vloček
  • 40-50 gcukru (třtinového nebo krupicového)
  • 150 gkokosového oleje (rozpuštěného) nebo ghí
  • 1vejce
  • 3/4 lžičkyskořice

Na náplň:

  • 4jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
  • 1 lžícicukru
  • 3/4 lžičkyskořice

Na karamel:

  • 100-110 gcukru (třtinového nebo krupicového)
  • 4 lžíce (cca 60-75 ml)trvanlivé smetany

Postup

1

Nejprve si smícháme mouku, vločky, cukr a skořici. Přidáme rozpuštěný kokosový olej, vejce a zpracujeme na drobenku.

Mísa s drobivým těstem vedle sáčků mouky a cukru a sklenice kokosového oleje na kuchyňské lince, podle receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.
2

Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme s cukrem a skořicí a lžicí hladké mouky.

Vzorem zdobená miska plná nakrájených jablek na mramorovém povrchu, vedle dva celá červená jablka s listy, podle receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.
3

Polovinu těsta natlačíme na dno obdélníkové formy (20 × 30 cm) vyložené pečicím papírem.

Pečicí sestava s kovovou miskou s drobenkou, miskou s nakrájenými jablky a skleněnou formou se základem drobenky na mramorovém povrchu, podle receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.
4

Připravíme si karamel – necháme cukr rozpustit a zezlátnout a poté opatrně vlijeme smetanu. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladké omáčky.

Cukr taje a karamelizuje v hrnci na sporáku, kolem okrajů se tvoří bublinky, součást přípravy receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.
5

Ještě horký karamel vlijeme do připravených jablek. Vznikne šťavnatá náplň, kterou rovnoměrně rozprostřeme na spodní vrstvu těsta.

Nakonec posypeme zbytkem drobenky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 40–50 minut, dokud povrch nezezlátne.

Skleněná zapékací mísa naplněná nespečenou drobenkou na světlém mramorovém povrchu, podle receptu Kitchen Affair na Jablečné řezy z webu hypermarketu Globus.
6

Necháme úplně vychladnout a nakrájíme na 12–15 řezů.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více