VegetariánskéDezertyAmerická kuchyněPečeníMezinárodní kuchyně
03. 06. 2022
@marsalekjosef82

Karamelový flan s dulce de leche

Vydejte se společně s Josefem Maršálkem na cestu po Jižní Americe a zkuste si připravit tento sladký dezert podle staré mexické receptury. ¡Que aproveche!

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 6-8 ks:

Na flan:

  • 500 gsmetany 33%
  • 65 gcukru krupice
  • 2vejce M
  • 2žloutky M
  • pomerančovou kůru, skořici a sůl
  • vanilka

Na karamel:

  • 120 gcukru krupice
  • 50 gvody

Na dulce de leche:

  • 150 gcukru krupice
  • 200 gmléka
  • 1 gjedlé sody
  • 5 gsoli

Postup

1

Z cukru a vody uvaříme karamel a horký ho nalejeme do zapékacích misek. Smetanu s kořením a se solí přivedeme k varu.

2

Zvlášť v misce ušleháme vejce, žloutky a cukr.

3

Horkou smetanu přecedíme a přidáme k vaječné směsi a ručně prošleháme.

4

Tuto směs nalijeme na předem připravený karamelový základ. Formu nebo formičky dáme do trouby do vodní lázně na 150 °C a pečeme 25–30 minut do zatuhnutí.

5

Necháme zcela vychladnout předtím, než flan z formy vyjmeme, nejlépe přes noc.

6

Na dulce de leche přivedeme ve velkém hrnci k varu všechny ingredience a za stálého míchání uvaříme do světle hnědé karamelové barvy. Necháme vychladnout a použijeme jako omáčku.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty