SvačinyBez lepkuOvoceDezerty
04. 03. 2022
@marsalekjosef82

Kokosový krém s limetkou

Pokud máte rádi puding a současně rádi experimentujete s novými ingrediencemi, vyzkoušejte tento kokosový krém s limetkou podle Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na formu o objemu 1,5 l:

Na krém:

  • 400 gkokosového mléka
  • 250 gbílé čokolády
  • 400 gsmetany ke šlehání 33%
  • 30 gvanilkového cukru
  • 20 gželatiny v plátcích
  • 50 glimetkové šťávy
  • kůra z 1 limetky

Na sirup:

  • 50 gcukru krupice
  • 50 glimetkové šťávy
  • 10 gvanilkového cukru
  • kůra z 1 limetky

Postup

1

Kokosové mléko a vanilkový cukr přivedeme k varu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, dobře vymačkáme a přidáme ji k bílé čokoládě.

2

Vařící směs kokosového mléka nalijeme na čokoládu se želatinou a metličkou rozmícháme dohladka. Přidáme limetkovou šťávu a necháme částečně vychladit. Když směs začne houstnout, opatrně do ní zabalíme ušlehanou šlehačku a limetkovou kůru.

3

Tuto směs ihned vlijeme do vodou vypláchnuté formy a necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc.

4

Na sirup přivedeme k varu oba cukry, limetkovou šťávu, převaříme a necháme vychladnout. Do studeného sirupu vložíme na tenké nudličky nakrájenou kůru z limetky. Formu s krémem krátce namočíme do teplé vody a opatrně z ní obsah vyjmeme. Před podáváním krém polijeme limetkovým sirupem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty