SnídaněSvačinyDětiVegetariánskéDezerty
29. 04. 2021
@bududub

Májová sněhová roláda

Připravte si výbornou sněhovou roládu podle receptu od Petry Burianové.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na těsto na 1 roládu:

  • 200 gbílků
  • 300 gjemného krupicového cukru
  • 2 lžičkykukuřičného škrobu
  • 2 lžičkyvinného octa

Na náplň:

  • 300 gsmetany ke šlehání 40%
  • 300 govoce podle chuti (borůvky, maliny, jahody)

Postup

1

Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat do chvíle, kdy se začne na povrchu dělat pěna. Pak pomalu po částech přidáváme cukr. Otáčky nezvyšujeme a šleháme na střední stupeň do rozpuštění cukru. Po asi 7 minutách zkusíme promnout mezi prsty, zda jsou krystalky cukru už rozpuštěné.

Pak zvýšíme otáčky na maximum a ušleháme pevný lesklý sníh. Nakonec přidáme do hmoty škrob a ocet. Toto vmícháme už jen ručně stěrkou a hned rovnoměrně natřeme na pečicí papír. V této fázi je možné posypat i trochou mandlových lupínků.

2

Troubu si nahřejeme na horkovzduch na 200 stupňů. Po vložení do trouby teplotu hned stáhneme na 160 stupňů. Pečeme asi 25 minut.

Roláda musí být na povrchu béžová, křupavá, uvnitř pěnová, ale propečená. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme na plechu zcela vychladnout.

Poté roládu opatrně překlopíme na utěrku nebo čistý pečicí papír, natřeme ušlehanou smetanou a posypeme nakrájeným ovocem. Pomocí utěrky roládu srolujeme a ozdobíme.

3

Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty