SvačinyVegetariánskéBez lepkuBez laktózyDezertyCukroví
24. 12. 2021
@marsalekjosef82

Mandlové amaretti s kardamomem

Překvapte své blízké originálními mandlovými amaretti s kardamomem, které snadno připravíte podle receptu od věhlasného cukráře a pekaře Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 30 kusů:

Na sněhovou hmotu:

  • 50 gbílků
  • 50 gcukru krupice
  • 10 gvanilkového cukru
  • 100 gcukru moučka
  • 160 gjemně mletých mandlí
  • 10 grumu anebo Amaretta
  • 2 gsoli
  • 2 gmletého kardamomu

Na dokončení:

  • 50 gcukru moučka
  • 50 gpiniových oříšků

Postup

1

V míse smícháme bílky, cukr krupici, vanilkový cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Poté opatrně zamícháme všechny zbylé ingredience a mícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu. Tu necháme v pokojové teplotě asi 10 min. odpočinout.

2

Lžičkou namočenou ve studené vodě odebíráme malé kousky a v mokrých dlaních utvoříme kuličky. Na každou dáme několik piniových oříšků a takto připravené kousky dáváme na plech s pečicím papírem dále od sebe.

3

Před pečením je ještě pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 15 min., jen dokud lehce nezrůžoví.

4

Necháme je na mřížce vychladnout a poté uložíme do vzduchotěsné dózy na chladném a suchém místě. Amaretti zůstávají po upečení vláčné.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty