SvačinyVegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganskéOvoceZmrzlinaDezerty
11. 07. 2022
@kitchenaffair.cz

Meruňkový sorbet

Osvěžte se nejen během horkých letních dní lahodným meruňkovým sorbetem s jemným nádechem vanilky.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 10 minut
Střední

Co budete potřebovat

Suroviny na 1 vaničku:

  • 500 gmeruněk
  • 250 mlvody
  • 150 gtřtinového cukru
  • 1 lžícevanilkové pasty

Postup

1

Meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na menší kousky.

2

Takto připravené meruňky vložíme do hrnce a zalijeme čtvrt litrem vody. Vaříme na středním plameni 15–20 minut, aby meruňky změkly.

3

Potom do hrnce přisypeme cukr a přidáme vanilkovou pastu. Mícháme do úplného rozpuštění cukru.

4

Důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a necháme vychladnout. Sorbet následně připravujeme podle svých možností – buď v předem nachlazeném zmrzlinovači, nebo můžeme mrazit v plastové krabičce v mrazničce.

5

Příprava ve zmrzlinovači: Nádobu zmrzlinovače si předem nachladíme přesně podle instrukcí od výrobce. Zchladlou zmrzlinovou směs vlijeme do nádoby a zmrzlinovač zapneme. Nyní počkáme asi 40–45 minut, než se sorbet sám umíchá.

6

Příprava v mrazničce: Zchladlou zmrzlinovou směs vlijeme do dostatečně široké plastové krabičky. Lepší je krabička široká a nízká, aby se sorbet mohl rozlít po co největší ploše. Dáme na 1 hodinu do mrazničky. Potom krabičku vyndáme, směs od krajů důkladně promícháme a opět vrátíme do mrazáku. Toto budeme opakovat v 30minutových intervalech, dokud nebude sorbet hladký a pevný. Celý proces trvá 3–4 hodiny.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty