VegetariánskéDezertyPečení
06. 10. 2023
@kitchenaffair.cz

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Skvělá svačinka ke kávě, sladká tečka po obědě nebo pohoštění pro návštěvu. Tyto jednoduché ořechové řezy se žloutkovou polevou se rychle stanou oblíbeným moučníkem ve vaší sbírce receptů.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Suroviny na plech o rozměru 30 × 40  cm

Na těsto:

  • 6bílků
  • 200 gmásla
  • 280 gmoučkového cukru
  • 200 gmletých vlašských ořechů
  • 150 ghladké mouky

Na polevu:

  • 6žloutků
  • 300 gmoučkového cukru

Postup

1

Máslo s cukrem utřeme do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh.

2

Potom postupně vmícháme ořechy, mouku, a nakonec po částech i tuhý sníh z bílků. U sněhu postupujeme co nejopatrněji, aby těsto zůstalo krásně nadýchané.

3

Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený vymazaný plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 25 minut. Upečení otestujeme špejlí.

4

Než se řezy dopečou, připravíme si polevu tak, že žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Na ještě horké upečené řezy natřeme v rovnoměrné vrstvě polevu a necháme zcela vychladnout.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty