VegetariánskéVánoceCukrovíPečení
03. 12. 2021
@marsalekjosef82

Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky

Neodolatelné pařížské rohlíčky, které známý cukrář Josef Maršálek peče podle receptu své babičky Josefky.

Náročnost receptu

Příprava 3 hodiny
Obtížné

Co budete potřebovat

Na sněhovou hmotu:

  • 100 gbílků (asi ze 3 ks vajec)
  • 200 gcukru krupice
  • 100 gcukru moučka
  • 100 gvlašských mletých ořechů
  • 1/4 lžičkyskořice
  • 1/4 lžičkysoli

Na náplň:

  • 250 gsmetany ke šlehání
  • 70 gcukru krupice
  • 100 ghořké 70% čokolády
  • 50 gkakaa
  • 75 gmásla

Na polevu:

  • 200 ghořké čokolády
  • 40 gkokosového oleje

Postup

1

Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni do horka, že cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Vyjmeme z lázně a mixérem vyšleháme dotuha.

2

Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně přimícháme směs z ořechů, skořice a cukru moučka.

3

Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobicí trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme malé rohlíčky. Pečeme asi 2 hodiny při 90 °C. Necháme vychladnout v troubě.

4

Nyní připravíme náplň. Za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády a necháme je vařit asi 12 minuty. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc “uzrát” v lednici.

5

Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyšleháme dohladka.

6

Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout.

7

Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem.

8

Skladujeme na suchém a chladném místě.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty