SvačinyDětiVegetariánskéBez lepkuBez laktózyOvoceDezerty
23. 09. 2025
Globus tým

Pečená jablka s ořechy a medem

Pečená jablka plněná ořechy a brusinkami na kovovém talíři, obklopená čerstvými jablky a vlašskými ořechy na rustikálním dřevěném stole.

Pečená jablka patří mezi nejjednodušší a zároveň nejvoňavější podzimní dezerty. Sladká jablka se při pečení krásně rozvoní, změknou a v kombinaci s medem, ořechy a skořicí nás svou hřejivou chutí potěší nejen během chladných, podzimních dnů.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 4větší jablka
  • 4 lžíce medu (nebo jiného sirupu, např. javorového)
  • 60 gvlašských ořechů (můžeme smíchat i s lískovými nebo mandlemi)
  • hrst rozinek nebo sušených brusinek
  • 1 lžičku skořice
  • špetkumletého hřebíčku nebo badyánu

Postup

1

Jablka omyjeme a vykrojíme jádřince tak, abychom vytvořili důlek, ale dno necháme celé, aby náplň nevytekla. Ořechy nasekáme nadrobno a smícháme je s medem, rozinkami a skořicí.

2

Směsí naplníme důlky v jablkách a posadíme je do zapékací misky. Aby se jablka při pečení moc nevysušila, na dno zapékací misky nalijeme trochu vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud jablka nezměknou a nezačnou pouštět šťávu.

3

Upečená jablka vyjmeme z trouby, můžeme ještě lehce zakápnout medem a podáváme za tepla.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více