OvoceDezertyŘecká kuchyněPečení
17. 06. 2022
@marsalekjosef82

Pomerančový koláč se semolinou

Toužíte se podívat do Středomoří? Co takhle se tam alespoň na chvíli přenést s lahodným pomerančovým koláčem se semolinou od Josefa Maršálka. Kalí órexi!

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na pekáč 20 x 30 cm (10–⁠⁠⁠⁠⁠12 porcí):

Na těsto na koláč:

  • 100 golivového oleje
  • 4vejce velikosti M
  • 150 gsemoliny
  • 100 gcukru krupice
  • 80 gmedu
  • 300 gřeckého jogurtu
  • 150 gjemně strouhaných mandlí
  • 12 gprášku do pečiva
  • 4 gsoli

Na sirup:

  • 300 gpomerančového freshe
  • 150 gcukru krupice
  • 1celou skořici
  • 2bobkové listy
  • kůru ze dvou pomerančů

Postup

1

Do mísy navážíme cukr, semolinu, strouhané mandle, prášek do pečiva a sůl.

2

Zamícháme, poté přidáme vejce, jogurt, med a olej a opět mícháme do hladkého těsta.

3

To nalejeme do pekáčku, který jsme vyložili papírem na pečení, a při 170 °C pečeme 25–30 minut do zlatova.

4

Uvaříme si sirup z pomerančového džusu, cukru, skořice, pomerančové kůry a bobkových listů.

5

Ještě horký, právě vytažený koláč zalijeme vařícím sirupem.

6

Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s řeckým jogurtem a dílky pomeranče. Nejlépe chutná vychlazený.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty