SnídaněSvačinyDětiŠkolaVegetariánskéOvoceDezertyPečení
10. 03. 2023
@kitchenaffair.cz

Rychlá šlehačková bublanina

Čekáte odpoledne návštěvu nebo chcete dětem upéct něco dobrého, co nezabere moc času? Vyzkoušejte tuto jednoduchou a hlavně rychlou šlehačkovou bublaninu.

Náročnost receptu

Příprava 50 minut
Střední

Co budete potřebovat

Suroviny na jeden pekáček či zapékací mísu:

  • 3vejce
  • 200 gcukru krupice
  • 280 gpolohrubé mouky
  • 1prášek do pečiva
  • 1kelímek smetany ke šlehání
  • 300 gmraženého ovoce
  • 2 lžícehrubé mouky
  • kousek másla na vymazání a trocha hrubé mouky na vysypání formy nebo plechu

Na ozdobu:

  • trocha moučkového cukru na posypání hotové bublaniny

Postup

1

Vejce s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do světlé husté pěny.

2

Přisypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme.

3

Nakonec přilijeme celý kelímek smetany. Těsto důkladně rozmícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily. Hotové těsto nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy.

4

Mražené ovoce promícháme s trochou hrubé mouky, aby se ovoce obalilo. Potom ho rovnoměrně rozprostřeme po povrchu těsta.

5

V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 40–50 minut. Po vychladnutí bublaninu nakrájíme na stejně velké kousky a před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty