DětiVegetariánskéOvoceDezertyPečení
06. 05. 2024
@kitchenaffair.cz

Scones s jahodami

Voňavé, jemně sladké a plné jahod – takové jsou scones (bochánky) podle receptu, který pro nás připravila Eva z Kitchen Affair. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji, ale potěší i jako sladká snídaně či svačina. Díky jednoduchému postupu je zvládne připravit i ten, kdo s pečením teprve začíná.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 8 ks:

  • 270 ghladké mouky
  • 120 gmásla
  • 120 gsmetany ke šlehání
  • 100 gcukru krupice
  • 1 balíčekprášku do pečiva
  • 1vejce
  • 5větších jahod

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev) a připravíme si plech s pečicím papírem. V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.

2

Studené máslo nastrouháme na hrubším struhadle a prsty nebo robotem zapracujeme do sypké směsi, až vznikne drobenka.

3

Přilijeme smetanu, přidáme vejce a promícháme, až vznikne měkké těsto.

4

Jahody nakrájíme na malé kousky a opatrně je vmícháme do těsta.

5

Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál, krátce propracujeme a vytvarujeme do kruhu vysokého asi 2–3 cm.

6

Rozkrájíme ho na 8 trojúhelníků nebo vykrajujeme skleničkou kolečka. Jednotlivé dílky přendáme na plech, vršek potřeme trochou smetany nebo rozšlehaným vejcem.

7

Pečeme asi 20 minut dozlatova. Upečené scones můžeme pocukrovat nebo lehce pocákat čokoládovou či cukrovou polevou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty