OvoceDezertyItalská kuchyněPečení
01. 07. 2022
@marsalekjosef82

Torta Caprese s pošírovanými hruškami

Nechte se zlákat Tortou Caprese od Josefa Maršálka a přeneste se na chvíli do slunné Itálie. Buon appetito!

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 10–12 porcí (na formu o průměru 22–24 cm):

Na třenou hmotu:

  • 170 ghořké čokolády
  • 85 gmandlové mouky
  • 85 gmouky z lískových ořechů
  • 170 gmásla
  • 170 gcukru krupice
  • 30 gkukuřičného škrobu
  • 5vajec velikosti M
  • 20 gkakaa
  • 5 gprášku do pečiva
  • 4 gsoli
  • 2 gskořice

Na hrušky ve víně:

  • 4-5čerstvých hrušek
  • 500 mlsuchého bílého vína
  • 65 gcukru krupice
  • 1vanilku
  • 1limetku

Postup

1

Čokoládu rozpustíme, přidáme cukr a máslo a ušleháme do pěny.

2

Poté střídavě přidáváme zbylé suché ingredience a vejce, dokud se hmota krásně nespojí.

3

Natřeme ji do dortové formy o průměru 22–24 cm, kterou jsme předem vyložili papírem, a pečeme při 160 °C asi 35–40 minut. Necháme ji na mřížce vychladnout.

4

Hrušky oloupeme a celé je dáme do hrnce, zasypeme cukrem a zalijeme vínem. Přidáme půlky limetky a také celou vanilku, směs v hrnci přikryjeme kruhem vystřiženým z papíru na pečení a pomalu táhneme asi 25–30 minut, do poloměkka. Necháme vychladnout.

5

Upečený koláč vyjmeme z formy, pocukrujeme, nakrájíme na jednotlivé kousky a servírujeme společně se studenými hruškami.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty