Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilování
23. 05. 2024
@vojtech_postulka

Camembert pečený ve slanině s grilovanou zeleninou ratatouille

Když se spojí camembert, voňavé bylinky a barevná zelenina, vznikne jídlo, které chutná i vypadá skvěle – a navíc se připraví v jednom pekáči. Jednoduché, rychlé a bez zbytečných kroků. Recept připravil Vojtěch Poštulka.

Náročnost receptu

Příprava 35 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

Na grilovaný camembert se slaninou:

  • 1kulatý sýr camembert
  • 4plátky slaniny
  • 1 lžíciolivového oleje
  • 1stroužek česneku (nasekaný nebo prolisovaný)
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, bazalku)
  • sůl a pepř podle chuti

Na ratatouille:

  • 1menší cuketu (nakrájenou na klínky)
  • 100 gcherry rajčat
  • 1malý lilek (nakrájený na kostky)
  • 1papriku (červenou nebo žlutou, nakrájenou na kostky)
  • 1stroužek česneku (nasekaný)
  • 2 lžíceolivového oleje
  • 1červenou cibuli
  • čerstvé bylinky (tymián, bazalku, oregano)
  • sůl a pepř podle chuti

Na bagetu:

  • 1bagetu
  • máslo (nebo bylinkové máslo/pesto z medvědího česneku)

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do hrnce vhodného do trouby nalijeme olivový olej a zahřejeme na střední teplotu. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, dokud nezačne vonět. Přidáme lilek, cuketu, papriku a červenou cibuli, restujeme 5 minut. Vmícháme cherry rajčata, čerstvé bylinky, osolíme a opepříme.

2

Camembert potřeme olivovým olejem, posypeme česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Obalíme celý sýr plátky slaniny tak, aby ho zcela pokrývala.

3

Položíme ho na zeleninu v hrnci a necháme péct dalších 10–15 minut, dokud slanina nezezlátne a sýr se nezačne roztékat.

Bagetu podélně rozkrojíme a potřeme máslem, bylinkovým máslem nebo pestem z medvědího česneku. Dáme ji do trouby na posledních 5 minut pečení, dokud nebude křupavá.

4

Podáváme horký camembert se slaninou se zeleninovou směsí ratatouille a křupavou bagetou. Sýr lze nakrojit a nechat roztéct na zeleninu nebo nabírat s kousky bagety pro dokonalou kombinaci chutí.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty