:format(jpeg))
Camembert pečený ve slanině s grilovanou zeleninou ratatouille
)
Když se spojí camembert, voňavé bylinky a barevná zelenina, vznikne jídlo, které chutná i vypadá skvěle – a navíc se připraví v jednom pekáči. Jednoduché, rychlé a bez zbytečných kroků. Recept připravil Vojtěch Poštulka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2 porce:
Na grilovaný camembert se slaninou:
- 1kulatý sýr camembert
- 4plátky slaniny
- 1 lžíciolivového oleje
- 1stroužek česneku (nasekaný nebo prolisovaný)
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, bazalku)
- sůl a pepř podle chuti
Na ratatouille:
- 1menší cuketu (nakrájenou na klínky)
- 100 gcherry rajčat
- 1malý lilek (nakrájený na kostky)
- 1papriku (červenou nebo žlutou, nakrájenou na kostky)
- 1stroužek česneku (nasekaný)
- 2 lžíceolivového oleje
- 1červenou cibuli
- čerstvé bylinky (tymián, bazalku, oregano)
- sůl a pepř podle chuti
Na bagetu:
- 1bagetu
- máslo (nebo bylinkové máslo/pesto z medvědího česneku)