Domácí pizza z kváskového těsta a chlebové mouky
Připravte si voňavou domácí pizzu z kváskového těsta a chlebové mouky podle receptu Vojtěcha Poštulky. Naplnit ji můžete čímkoliv máte rádi, třeba klobásou, sýry, rajčaty a paprikou jako v našem receptu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 pizzy:
Na kvásek:
- 300 mlvody o teplotě 30 °C
- 15 gmedu
- 7 gsušeného droždí
- 200 ghladké mouky typu 00
Na těsto:
- 500 gcelé směsi kvásku
- 20 gsoli
- 300 gchlebové mouky
- 200 mlteplé vody
- 500 ghladké mouky typu 00
- 50 mlolivového oleje extra virgin
Na rajčatový základ:
- 500 gloupaných rajčat v nálevu
- 1 clčerveného vinného octu
- 1 lžičkucukru
- 3 stroužkyčesneku
- hrstkučerstvého oregana nebo bazalky
- sůl
Na náplň:
- strouhaný parmezán
- mozzarellu
- klobásu
- rajčata
- papriku
- oregano