:format(jpeg))
Grilované papriky plněné mletým hovězím masem, bulgurem a čedarem
)
Připravte si doma v troubě nebo na grilu plněné papriky. Díky bulguru a mletému masu zasytí a můžete si na nich pochutnat i zastudena, pokud vám nějaké z oběda či večeře zbydou.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 4větší papriky (červené, žluté nebo mix)
- 400 gmletého hovězího masa
- 1červenou cibuli nasekanou nadrobno
- 4nasekané nebo prolisované stroužky česneku
- 1 plechovku drcených rajčat (cca 400 g)
- 1 lžičkučerstvého oregana (nebo ½ lžičky sušeného)
- 1 lžícisměsi koření na burrito (nebo římského kmínu)
- 1nasekanou zelenou chilli papričku (dle chuti)
- 80 g bulguru
- 100 gnastrouhaného čedaru (část do směsi, část na posypání)
- 1 bobkový list
- 1 snítkunasekaného čerstvého rozmarýnu
- hrstčerstvých bylinek podle chuti (petržel, koriandr, máta)
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti