Hlavní jídlaObědyVečeřeZeleninaBez laktózyHovězí a telecí
04. 07. 2024
@vojtech_postulka

Grilované papriky plněné mletým hovězím masem, bulgurem a čedarem

Připravte si doma v troubě nebo na grilu plněné papriky. Díky bulguru a mletému masu zasytí a můžete si na nich pochutnat i zastudena, pokud vám nějaké z oběda či večeře zbydou.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 4větší papriky (červené, žluté nebo mix)
  • 400 gmletého hovězího masa
  • 1červenou cibuli nasekanou nadrobno
  • 4nasekané nebo prolisované stroužky česneku
  • 1 plechovku drcených rajčat (cca 400 g)
  • 1 lžičkučerstvého oregana (nebo ½ lžičky sušeného)
  • 1 lžícisměsi koření na burrito (nebo římského kmínu)
  • 1nasekanou zelenou chilli papričku (dle chuti)
  • 80 g bulguru
  • 100 gnastrouhaného čedaru (část do směsi, část na posypání)
  • 1 bobkový list
  • 1 snítkunasekaného čerstvého rozmarýnu
  • hrstčerstvých bylinek podle chuti (petržel, koriandr, máta)
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

1

Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzduch s grilem). Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme cibuli dosklovata. Přidáme česnek a krátce orestujeme.

2

Bulgur uvaříme ve vroucí vodě a vaříme do změknutí. Pak scedíme.

3

Přidáme mleté maso a restujeme dohněda. Ochutíme kořením na burrito, čerstvým oreganem, nasekaným chilli, solí a pepřem. Vmícháme předvařený bulgur. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky.

4

Přidáme drcená rajčata, bobkový list, rozmarýn. Necháme dusit 10–15 minut na mírném plamenu, dokud se směs nezredukuje a neprovaří. Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Pomažeme je lehce olivovým olejem a dáme stranou.

5

Do směsi vmícháme většinu nastrouhaného čedaru a naplníme připravené papriky, položíme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra i nahoře.

6

Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr nezíská zlatavou barvu. Je také možné si papriky takto připravit a poté dodělat na venkovním grilu na terase.

7

Tip na podávání: Grilované papriky můžeme podávat např. s jogurtovým dipem, zakysanou smetanou nebo jen pokapané limetkovou šťávou. Skvělé jsou i studené do krabičky na svačinu do práce.

 

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty