![](https://a.storyblok.com/f/228091/2040x2040/2d8f3d231c/recepty_postulka.jpg/m/48x48/filters:focal():format(jpeg))
Halibut s fenyklem, pórkem, olivami a citrusy pečený v papilotě
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/57057f3446/globus_recept_halibut_0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
Máte rádi ryby? Vyzkoušejte halibuta pečeného s fenyklem a dalšími surovinami v papilotě. Takto upravená ryba se skvěle hodí například k lehkému salátu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 650 gčerstvého filetu z halibuta
- ½pórku (pouze bílá a světle zelená část nakrájená na kolečka)
- 1střední bulvu čerstvého fenyklu bez košťálu (nakrájená na tenké proužky)
- 2mandarinky
- 1limetku
- čerstvé bylinky (tymián a bobkový list)
- česnek
- máslo
- olivový olej
- sůl a pepř
- černé divoké olivy Kalamata/Kalamon
- suché bílé víno
- provázek na pečení
- pergamenový papír / papír na pečení