:format(jpeg))
Houbový guláš s kefírovým knedlíkem z toustového chleba
)
Objevte kouzlo lesních hub v guláši plném výrazné chuti, doplněném nadýchaným kefírovým knedlíkem z toustového chleba. Jednoduché na přípravu, velké na zážitek – recept připravil Vojta Poštulka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce houbového guláše:
- 250 ghlívy ustřičné
- 2žampiony portobello
- 150 ghnědých žampionů
- 150 gbílých žampionů
- 15 gsušených hub namočených ve vodě
- 2středně velké cibule
- 1červenou papriku
- 2 stroužkyčesneku
- 1 lžícimleté uzené papriky
- 25 grajčatového protlaku
- 2bobkové listy
- 4 kuličkynového koření
- půl lžičkykmínu
- dle chutimajoránku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- sádlo na restování
- dle potřebyvodu nebo zeleninový vývar
- víno nebo pivo (volitelné)
Na kefírový knedlík:
- půlku (cca 400 g)toustového máslového chleba
- 150 mlkefíru
- 2vejce
- 1 lžícinasekané čerstvé petrželky
- špetkumuškátového oříšku
- sůl a čerstvě mletý pepř