:format(jpeg))
Hovězí kližka s kostí na červeném víně se šťouchanými bramborami
)
Co tahle svého tatínka překvapit na Den otců výjimečným jídlem. Pomalu dušená hovězí kližka na červeném víně s vůní bylinek, zeleniny a koření je sázkou na jistotu. V kombinaci s máslovými šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou vytvoříte poctivé, syté a chuťově bohaté jídlo, které si žádá čas, ale odmění vás v každém soustu. O tento recept se s námi podělil Vojtěch Poštulka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na maso:
- 1 kghovězí kližky s kostí
- 100 ganglické slaniny
- 2červené cibule
- 2mrkve
- 2 řapíkyřapíkatého celeru
- 150 gkrémových žampionů
- 4stroužky česneku
- 2 lžícerajčatového protlaku
- 1 láhevčerveného vína (Merlot)
- 2 snítkytymiánu
- 1 snítkurozmarýnu
- 2bobkové listy
- 1 hvězdičkubadiánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej na opečení
Na brambory:
- 800 gbrambor
- 100 ganglické slaniny
- 2–3 jarní cibulky
- 50 gmásla
- sůl
- pepř