:format(jpeg))
Hovězí kližka s kostí na červeném víně se šťouchanými bramborami
)
Co tahle svého tatínka překvapit na Den otců výjimečným jídlem. Pomalu dušená hovězí kližka na červeném víně s vůní bylinek, zeleniny a koření je sázkou na jistotu. V kombinaci s máslovými šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou vytvoříte poctivé, syté a chuťově bohaté jídlo, které si žádá čas, ale odmění vás v každém soustu. O tento recept se s námi podělil Vojtěch Poštulka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na maso:
- 1 kghovězí kližky s kostí
 - 100 ganglické slaniny
 - 2červené cibule
 - 2mrkve
 - 2 řapíkyřapíkatého celeru
 - 150 gkrémových žampionů
 - 4stroužky česneku
 - 2 lžícerajčatového protlaku
 - 1 láhevčerveného vína (Merlot)
 - 2 snítkytymiánu
 - 1 snítkurozmarýnu
 - 2bobkové listy
 - 1 hvězdičkubadiánu
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - olej na opečení
 
Na brambory:
- 800 gbrambor
 - 100 ganglické slaniny
 - 2–3 jarní cibulky
 - 50 gmásla
 - sůl
 - pepř
 

)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)