Hovězí žebírka na grilu s voňavou marinádou
Tahle žebra si oblíbíte hned ze dvou důvodů. Nejdříve je vaříte ve vodě se zeleninou, a tím vám vznikne silný voňavý hovězí vývar. A za druhé levné jídlo na grilu, kterým okouzlíte spousty přátel a stanete se u vás doma skutečným mistrem grilu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí:
Na vývar:
- 3 kghovězích žeber s kostí z Globusu
- 2cibule, rozpůlené
- 1hlavu česneku, vodorovně rozpůlenou
- 2 ksmrkve, očištěné
- 2 ksřapíkatého celeru
- 1 lžičkunového koření
- 2bobkové listy
- 1rajče
- trochu oleje na orestování
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na BBQ omáčku:
- 25 gmásla/oleje na orestování
- 1cibuli, nakrájenou nahrubo
- 1stroužek česneku, rozdrcený
- 2červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
- 1 lžičkufenyklových semínek, drcených
- 2hvězdičky badyánu
- 150 gtmavého třtinového cukru
- 200 grajčatového kečupu
- 100 gBBQ kečupu
- 100 mltmavé sójové omáčky
- rozmarýn
- tymián