Jehněčí biryani se šafránovou rýží basmati, granátovým jablkem a koriandrem
Chcete zkusit na Velikonoce něco netradičního? Připravte si indické jehněčí biryani se šafránovou rýží basmati, granátovým jablkem a koriandrem podle Vojtěcha Poštulky.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4-5 porcí:
- 250 gpřírodního jogurtu
- 3stroužky česneku, rozdrcené
- 1limetka
- 5cm kousekzázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 2½ lžičkymletého kmínu
- 2½ lžičkymletého koriandru
- 2½ lžičkykoření curry madras
- 1 lžičkumleté skořice
- 1 lžičkudrcených chilli papriček
- 1rajče
- mátu a čerstvý koriandr
- sůl
- 500g baleníjehněčí kýty nebo plece nakrájené na kostičky
- ½ lžičkydrceného šafránu
- 450 grýže basmati
- 4 lžícerostlinného oleje
- 2velké červené cibule nakrájené nadrobno
- 2celé jemně ostré chilli papričky zelené i červené
- 1tyčinku skořice
- 8lusků kardamomu, lehce rozdrcených
Na servírování:
- 80 gsemínek granátového jablka k podávání
- hrst listů koriandru
- nakrájenou jarní cibulku