![](https://a.storyblok.com/f/228091/370x370/edde2401ca/1572445959naskokvkuchyni.jpg/m/48x48/filters:focal(undefined):format(jpeg))
Králík na víně s karlovarským knedlíkem
![](https://a.storyblok.com/f/228091/2400x1600/bd1c989eb9/globus_recept_kralik_na_vine.png/m/199998x0/filters:format(png))
Tenhle velikonoční recept vám neuteče. Pochutnejte si na pomalu pečeném králíkovi na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami od Na skok v kuchyni.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na králíka:
- 4králičí stehna
- 3střední cibule
- 2lžíce přepuštěného másla
- 2lžičky dijonské hořčice
- 200 mlbílého vína
- hrst nasekaných čerstvých bylinek (např. šalvěj, tymián, rozmarýn)
- 5kuliček jalovce
- 3kuličky nového koření
- šťávu z ½ citrónu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Na knedlíky:
- 2housky
- 5 lžichrubé mouky
- 2 lžícepřepuštěného másla
- 3vejce
- 250 mlmléka
- hrst nasekaných kopřiv (případně petrželky)
- špetku muškátového oříšku
- sůl