:format(jpeg))
Králík po myslivecku
)
Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulky připravíme v jeho oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 600 grozporcovaného králíka na menší kousky (stehna a hřbet)
 - olivový olej
 - hladkou mouku na obalení (pro bezlepkovou úpravu není potřeba)
 - uzená slanina nebo typická italská pancetta
 - 1větší cibuli nakrájenou na kousky
 - 1mrkev nakrájenou na kostky
 - 2očistěné a nakrájené řapíky celeru
 - 2stroužky česneku
 - 1snítku čerstvého rozmarýnu
 - 2snítky bobkového listu
 - 200 gmíchaných lesních hub (sušené necháme nabobtnat ve vodě)
 - 2 dclsuchého vína (např. rosé)
 - 2 lžícerajčatového protlaku
 - 1 lžícisladké maďarské papriky
 - 1konzervu nakládaných rajčat
 - 125 gnakrájených cherry rajčat
 - 1 hrstkučerných divokých oliv Kalamata
 - 1 lžičkumalých kaparů
 - 1citron
 - 500 mlkuřecího vývaru
 - čerstvé červené feferonky (pro ty, kdo mají rádi pikantnější chuť)
 

)
)
)
)
)
)
)
)