:format(jpeg))
Kuřecí kebab s míchaným salátem a pita chlebem
)
Šťavnaté kuřecí maso v aromatické marinádě, čerstvý zeleninový salát, pita chléb a svěží dresink s mátou a granátovým jablkem – to je chuť Středomoří na vašem talíři. Recept připravil Vojtěch Poštulka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na maso:
- 600 gkuřecích prsou nebo stehen
- 1 lžícimleté papriky (může být i uzená)
- půl lžičkymletého koriandru
- 1 lžičkusušeného tymiánu
- kůru z 1 limetky
- šťávu z půlky limetky
- 2-3 lžíceolivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na dresink:
- 150 gzakysané smetany
- půlokurky, nahrubo nastrouhané a vymačkané
- 2 lžícesemínek granátového jablka
- hrstčerstvé máty
- šťáva z půlky limetky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na zeleninový salát:
- půl hlávkyřímského salátu
- 1červenou cibuli
- 1červenou papriku
- 1zelenou papriku
- 1okurku
- 2rajčata
- extra panenský olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na podávaní:
- opečený pita chléb

)
)
)
)
)
)
)
)