Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníKuřecí a další drůbež
25. 11. 2024
@vojtech_postulka

Kuřecí kebab s míchaným salátem a pita chlebem

Talíř s kuřecím kebabem, pita chlebem a salátem, ozdobený limetkou a bylinkami na dřevěném stole, podle receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.

Šťavnaté kuřecí maso v aromatické marinádě, čerstvý zeleninový salát, pita chléb a svěží dresink s mátou a granátovým jablkem – to je chuť Středomoří na vašem talíři. Recept připravil Vojtěch Poštulka.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

Na maso:

  • 600 gkuřecích prsou nebo stehen
  • 1 lžícimleté papriky (může být i uzená)
  • půl lžičkymletého koriandru
  • 1 lžičkusušeného tymiánu
  • kůru z 1 limetky
  • šťávu z půlky limetky
  • 2-3 lžíceolivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na dresink:

  • 150 gzakysané smetany
  • půlokurky, nahrubo nastrouhané a vymačkané
  • 2 lžícesemínek granátového jablka
  • hrstčerstvé máty
  • šťáva z půlky limetky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na zeleninový salát:

  • půl hlávkyřímského salátu
  • 1červenou cibuli
  • 1červenou papriku
  • 1zelenou papriku
  • 1okurku
  • 2rajčata
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na podávaní:

  • opečený pita chléb

Postup

1

Připravíme marinádu a maso. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme papriku, koriandr, tymián, limetkovou kůru, šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
Maso v marinádě důkladně obalíme, přikryjeme a necháme alespoň 1–2 hodiny (nejlépe přes noc) odležet v lednici.

Marinovaní kuřecí maso v misce, ozdobený limetkou a bylinkami na dřevěném stole, podle receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.
2

Namarinované maso napíchneme na špejle nebo jehly a opékáme na pánvi nebo grilu dozlatova. Během pečení kebaby pravidelně otáčíme, aby se propekly ze všech stran.

Kuřecí kebab na pánví, podle receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.
3

Než se kebab opeče, připravíme si dresink. Smícháme zakysanou smetanu, nastrouhanou okurku, granátové semínko, mátu, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Promícháme a necháme krátce vychladit v lednici.

Miska s mátou, semínky granátového jablka a smetanou na dřevěném povrchu, kolem červené papriky, cibule, limetka a špenát, součást přípravy receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.
4

Nyní si nachystáme salát. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky, promícháme a zakápneme olivovým olejem. Osolím a opepříme podle chuti.

Ruka míchající čerstvý salát z okurek, červené cibule a paprik v skleněné míse na dřevěném stole, vedle talíř a celé kusy zeleniny, součást přípravy receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.
5

Na závěr pita chléb krátce opečeme na suché pánvi nebo v troubě. Na talíř naaranžujeme zeleninový salát, kebab a přidáme porci dresinku.
Nebo pro moderní „street food“ variantu – pitu nařízneme a naplníme masem, salátem a dresinkem.

Talíř s kuřecím kebabem, pita chlebem a salátem, ozdobený limetkou a bylinkami na dřevěném stole, podle receptu na kuřecí kebab z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více