:format(jpeg))
Kuřecí špíz se zeleninou a s opečenou polentou na másle a rozmarýnu
)
Kuřecí špíz se zeleninou a polentou na rozmarýnu od Vojtěcha Poštulky představuje lehké a nutričně vyvážené bezlepkové jídlo vhodné pro každodenní vaření i slavnostní příležitosti. Pečení a grilování zvýrazní chuť čerstvých surovin, zatímco rozmarýnové máslo dodá pokrmu jemnou vůni a lahodnou chuť.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
Na kuřecí špízy:
- 2kuřecí prsa (celkem cca 300–350 g)
- 1červenou papriku
- 1žlutou papriku
- 5 ksrůžičkové kapusty (větší kusy přepůlit)
- 2červené cibule
- 1–2 lžíceolivového oleje
- 2 dclbílého vína (např. Hibernal)
- sůl a pepř
- tymián
- stroužek česneku
- dřevěné nebo kovové špejle
Na opečenou polentu:
- 150 ginstantní polenty
- 400 mlvody nebo směsi vody a mléka (v poměru 1 : 1)
- 40 gmásla
- 1lžíci nasekaného čerstvého nebo sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř
- trochu rostlinného oleje na opečení
Na ozdobu:
- hrstčerstvého polníčku
- několik kapekbalzamikového krému nebo citronové šťávy