Langoše si nemusíte dávat jen ve stánku. S receptem od Petry Burianové si je snadno zvládnete připravit i doma. A určitě si pochutnáte!
Náročnost receptu
Příprava 2 hodiny 15 minut
Střední
Co budete potřebovat
Na 8–10 ks:
200 gzakysané smetany
200 mlmléka
2vejce
1 lžičkucukru krupice
1 lžičkusoli
1 lžičkujedlé sody
40 gčerstvého droždí
700 ghladké mouky
Na dokončení:
4 stroužkyčesneku
4 lžíceoleje
tvrdý sýr k nastrouhání
kečup
rukolu
Postup
1
Z trochy mléka, kvasnic a lžičky cukru zaděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme 2 hodiny kynout v míse vymazané olejem a přikryté folií.
2
Po nakynutí těsto rozdělíme na přibližně 100g kousky. Každý kousek rozválíme a pak prsty vytahujeme do stran.
3
Takto připravené placky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran asi 2 minuty do barvy. Usmažené placky odkládáme na papírový ubrousek.
4
Nadrcený česnek smícháme s olejem a touto směsí bohatě potřeme usmažené placky.
5
Dozdobíme kečupem, sýrem a rukolou.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.