Mexické empanadas s hovězím masem a sýrem
Užijte si chuť Mexika, kdykoliv budete chtít díky jednoduchým empanadas. Naplnit je můžete hovězí masovou směsí se sýrem po vzoru Vojtěcha Poštulky, ale použít můžete i kuřecí, houbovou či zeleninovou náplň.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na těsto
- 250 ghladké mouky
- 50 grozpuštěného másla
- špetkasoli (1 čajová lžička)
- 225 mlteplé vody (39 °C)
- 1vejce na potření
Na náplň:
- 250 gmletého hovězího masa z Řeznictví Globus
- slunečnicový olej
- cibule nakrájená na kostičky
- drcený česnek
- mletá paprika
- sekaná rajčata
- chilli papričky jalapeňos (podle chuti)
- sůl a pepř
- koření taco
- oregano
- sýr cheddar
- čerstvě nasekaný koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
- zakysaná smetana k podávání