Hlavní jídlaObědyVečeřeZeleninaSalátyRyby a mořské plody
16. 03. 2021
@petrzidek

Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou a majonézou

Makrela trochu jinak? Vyzkoušejte salát s uzenou makrelou, pečeným celerem a hruškou podle receptu Petra Židka. Toto skvělé jídlo se výtečně hodí k obědu i jako lehčí večeře.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 1 kssalátu little gem
  • ½uzené makrely
  • 1celer
  • 1hrušku
  • 50 glískových oříšků
  • 2 snítkykopru
  • 1žloutek
  • 1 lžičkuhořčice
  • 2citrony
  • 200 mlslunečnicového oleje
  •  sůl
  •  pepř

Postup

1

Celer očistíme od hlíny, pořádně osolíme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 2 hodiny na 180° v troubě, nebo na okraji ohně a občas otáčíme, dokud není měkký.

2

Žloutek vyšleháme s hořčicí, solí a šťávou z půlky citronu. Až se nám vše spojí, začneme po kapkách přišlehávat olej, dokud nám nevznikne hustá majonéza a nakonec, podle chuti, dochutíme solí, pepřem a citronem. Salát propereme ve studené vodě a smícháme s majonézou, pepřem a citronem.

3

Zamíchaný salát dáme na talíř a přidáme nakrájený celer, hrušku smíchanou s citronem (ať nám nezešedne), opražené lískové oříšky, natrhanou makrelu a snítky čerstvého kopru.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty