Smažená vinná klobása s čočkou a zeleninou
V některých regionech se vinná klobása podává na Štědrý večer, skvělá bude ale i k novoročnímu obědu společně s tradiční čočkou.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 6 porcí:
- 1 kgvinných klobás z Řeznictví Globus
- 400 gzelené drobnozrnné čočky
- 2 lžícesušené saturejky
- sůl
- 2 lžícepřepuštěného másla
- 1velkou cibuli
- 1velkou mrkev
- 2řapíky celeru
- 2stroužky česneku
- 2 lžičkyuzené mleté papriky
- 2plné lžíce hladké mouky
- 400 mlvody
- 3brambory
- 3bobkové listy
- čerstvě namletý pepř
- 2–3 lžícevinného octa
- 1 hrsthladkolisté petržele
- hladkou mouku na obalení
- uzenou mletou papriku na ochucení mouky
- přepuštěné máslo nebo řepkový olej na smažení