Hlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníHovězí a telecíOslavaMezinárodní kuchyně
24. 06. 2022
@vojtech_postulka

Souvlaki z mletého hovězího masa

Až tenhle recept na souvlaki s jogurtovou raitou z granátového jablka zkusíte připravit doma na zahradě, jediné, co vám bude k navození dokonalé atmosféry chybět, bude šplouchání moře a žár středomořského zapadajícího slunce…

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

Na náplň:

  • 0,5 kgmletého masa z Řeznictví Globus
  • 1bílý řecký jogurt
  • 2čerstvé nasekané červené cibule
  • 1čerstvou chilli papričku nebo podle chuti
  • 3 stroužkynasekaného česneku
  • snítkučerstvé máty
  • hrstkučerstvého koriandru
  • 1 čajovou lžičkuřímského kmínu
  • 1 čajovou lžičkumleté skořice
  • 6kafírových listů
  • 4mleté nebo rozdrcené hřebíčky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na raitu z granátového jablka:

  • 1granátové jablko
  • 125 gbílého řeckého jogurtu
  • 2stroužky česneku
  • limetkovou šťávu
  • hrstkunasekané čerstvé máty a koriandru
  • koření Garam masala nebo Tandori masala
  • mořskou sůl vločkovou na dochucení
  • olivový olej extra panenský

Postup

1

Namleté hovězí maso promícháme s čerstvou nasekanou červenou cibulí, drceným česnekem a čerstvou krájenou chilli papričkou. V hmoždíři rozdrtíme najemno společně římský kmín, kafírové listy, hřebíček a mletou skořici na sypký prášek.

Přidáme bílý řecký jogurt a rozdrcené koření spolu s nasekanými čerstvými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem a dáme do lednice na 30 minut odpočinout.

2

Mezitím, co nám maso odpočívá v chladu, si připravíme raitu z granátového jablka.

Do mísy dáme bílý řecký jogurt, osolíme a opepříme, přidáme rozdrcený česnek, koření Garam masala a vyklepaná semínka z granátového jablka, nasekané čerstvé bylinky a vše společně promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přendáme do misky vhodné k servírování.

Nahoře ozdobíme použitými surovinami a zakápneme kvalitním olivovým olejem.

3

Masovou směs vytáhneme z lednice a vytvarujeme z ní válečky. Poté do nich napícháme dřevěné špejle vhodné na grilování a vše vkládáme na rozpálený gril na 220 °C. Pozvolna opékáme ze všech stran cca 20 minut.

4

Poté servírujeme společně s raitou a opečeným pita chlebem zakápnutým kvalitním olivovým olejem. Jako fígl velice rád opékám na grilu i limetku, která, když je teplá, pustí dostatek voňavé šťávy a ozvláštní tak každý kousek špízu.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty