:format(jpeg))
Špenátové noky s vlašskými ořechy a modrým sýrem
)
Špenátové noky s vlašáky a modrým sýrem od Vojtěcha Poštulky jsou skvělou volbou pro milovníky jednoduchých, ale chuťově bohatých jídel. Navíc vám jejich příprava nezabere moc času a udělat si je můžete třeba i během nadcházejících Velikonoc na Zelený čtvrtek.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2 porce:
Na noky:
- 250 gbrambor (vařených a oloupaných)
- 100 ghladké mouky
- 1vejce
- 100 gčerstvého špenátu
- 30 gparmazánu (nastrouhaného)
- sůl, pepř a muškátový oříšek
Na omáčku:
- 100 mlsmetany ke šlehání
- 80 gmodrého sýra (nivy nebo gorgonzoly)
- 40 gvlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1 lžícimásla
- 1cibuli (nakrájenou najemno)
- česnek