:format(jpeg))
Treska na másle s polentovou kaší a pak choi s krvavým pomerančem
)
Jemná treska na másle, krémová polenta a grilovaný pak choi s krvavým pomerančem – svěží a zároveň syté jídlo, které potěší chuťové buňky i oči. Jednoduchá příprava, harmonická kombinace chutí a kontrastní prvky na jednom talíři. Ideální recept, když hledáte lehké hlavní jídlo, které zaujme nejen chutí, ale i servírováním.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2 porce:
Na tresku:
- 2filety z tresky (cca 150–180 g)
- 50 gmásla
- 1/2hlávky česneku
- 4–6snítek čerstvého tymiánu
- 1–2lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- citronovou šťávu nebo plátky citronu (volitelně)
Na krémovou polentu:
- 150 ginstantní polenty
- 700 mlmléka (nebo mléka + vody v poměru 1 : 1)
- 50 gmásla
- 50 gparmazánu
- sůl a pepř
Na grilovaný pak choi:
- 2 kssalátu pak choi (přepůleného)
- 1–2krvavé pomeranče
- 1 lžíciolivového oleje
- sůl a pepř
- nasekaný rozmarýn