Vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou
Oslavte Den otců s vašimi tatínky pořádným kusem masa! Vojtěch Poštulka si pro vás připravil recept na vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou: „Mám rád, když se maso připravuje v celku i s kostí, a tento recept ukazuje, že můžete vzít tradiční pokrm, jako je vepřové koleno, a dát mu moderní šmrnc. Určitě tak překvapíte nejen svého otce k jeho svátku, ale třeba celou rodinu na oslavě či zahradní párty."
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 2–3 porce:
Na koleno:
- 1syrové vepřové koleno s kostí z Řeznictví Globus
- 3 lvody
- 1 lžícitmavé sójové omáčky
- 1větší, očištěnou mrkev
- 1kořenovou petržel
- 4 stroužkyčesneku
- 1chilli papričku
- 1střední, očištěnou cibuli
- 80 gnahrubo nakrájeného řapíkatého celeru
- 80 gočištěného a nahrubo nakrájeného pórku
- 1 snítkučerstvého libečku
- 1 snítkurozmarýnu
- 3 kuličkynového koření
- 3bobkové listy
- 1badyán
- 6 kuličekpepře
- 250 gvelkých fazolí, nabobtnalých ve vodě přes noc
- sůl
Na glazuru:
- 2 lžícevčelího medu
- 2 lžícedijonské hořčice
- 2 lžícehrubozrnné hořčice
- 80 gtřtinového cukru
- 5nadrcených hřebíčků
- 1 snítkunasekaného čerstvého rozmarýnu
- sůl a pepř