Hlavní jídlaObědyVečeřeZeleninaBez lepkuUzeniny
15. 08. 2025
@vojtech_postulka

Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem

Barevné zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem v červené pánvi na dřevěném prkénku, doplněné plátky chleba, podle receptu z webu hypermarketu Globus.

Vyzkoušejte zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem, které díky celým vajíčkům se zachovalým krémovým žloutkem působí na talíři efektně a chutná skvěle. Recept od Vojty Poštulky vás přesvědčí, že jednoduché jídlo může být zároveň zajímavé a plné chutí.

Náročnost receptu

Příprava 35 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 4pikantní klobásy Globus
  • 3červené cibule nakrájené na plátky
  • 3 stroužkyčesneku
  • 2bobkové listy
  • 2barevné papriky (červenou a zelenou)
  • polovinucukety nakrájenou na nudličky
  • 3šťavnatá rajčata nakrájená na kostičky
  • 1lžíci mleté sladké papriky
  • 6vajec
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • rostlinný olej
  • čerstvé chilli papričky (na dochucení)
  • nasekanou jarní cibulku
  • čerstvý kváskový chléb nebo bagetu

Postup

1

Rozpálíme pánev nebo hlubší kastrol, přidáme trochu oleje a orestujeme červenou cibuli dozlatova spolu s bobkovým listem.

Červená zapékací mísa s nakrájenou červenou cibulí a bobkovými listy na varné desce, vedle talíř s nakrájenou červenou a zelenou paprikou. Příprava podle receptu na Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem z webu hypermarketu Globus.
2

Přidáme nasekaný česnek a klobásu nakrájenou na kousky. Necháme klobásu hezky opéct, aby pustila šťávu a krásně se rozvoněla.

Červená zapékací mísa s nakrájenou klobásou a cibulí na varné desce, vedle talíř s červenou a zelenou paprikou. Jde o přípravu podle receptu na Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem z webu hypermarketu Globus.
3

Zaprášíme vše mletou paprikou, rychle promícháme a přidáme barevné papriky, cuketu a rajčata. Ochutíme solí a pepřem a pod pokličkou necháme dusit, dokud zelenina nezměkne a nevytvoří se voňavá šťáva – přibližně 10–15 minut.

Červená zapékací mísa s plátky cukety, zelenou a červenou paprikou a cibulí na varné desce, v pozadí miska s nasekanými rajčaty, inspirované přípravou zeleninového jídla podle receptu z webu hypermarketu Globus.
4

Nyní do směsi opatrně vyklepneme vejce – nemícháme! Necháme je jen volně zatáhnout v zeleninové omáčce pod pokličkou. Vejce by měla zůstat jako sázená – se ztuhlým bílkem a měkkým žloutkem.

Barevné zeleninové jídlo s klobásou v červené zapékací míse, do kterého jsou přidávána vejce z modré misky, vše připravované na varné desce podle receptu z webu hypermarketu Globus na zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem.
5

Na závěr dochutíme čerstvě nasekaným chilli, pokud máme rádi trochu pálivé, a posypeme jarní cibulkou.

Červená zapékací mísa plná barevných paprik, vajec, klobásy a zeleniny, vše společně zapečené na varné desce, inspirované receptem z webu hypermarketu Globus na zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem.
6

Podáváme horké, ideálně s křupavým čerstvým chlebem, který do omáčky krásně namočíme. Perfektní jídlo na letní večery na terase.

Tip od Vojty Poštulky: Když máte chuť experimentovat, můžete přidat i špetku římského kmínu nebo kari koření – lečo najednou dostane jemný exotický nádech.

Barevné zapečené jídlo s vejci, paprikami a jarní cibulkou v červené pánvi, vedle nakrájeného chleba a nože na dřevěném prkénku. Jde o recept na Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem z webu hypermarketu Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více