Pampeliškový sirup je tradiční součástí domácí bylinné lékárničky, protože pomáhá při nachlazení a kašli, ale dokáže zahnat i jarní únavu. S receptem od Evy Bartošové alias Kitchen Affair si ho snadno zvládnete připravit i u vás doma.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Snadné
Co budete potřebovat
Na cca 700 ml sirupu:
100–150 kskvětů pampelišek
1 lvody
1 lžícikyseliny citronové
700 gcukru krupice
Postup
1
Natrhané květy pampelišek dáme do velké sklenice nebo hrnce a zalijeme vroucí vodou. Zakryté kvítky necháme 24 hodin louhovat.
2
Vylouhovanou tekutinu si slijeme přes cedník do hrnce.
3
Přidáme krupicový cukr a vaříme, dokud nezačne sirup houstnout. Potom přidáme kyselinu citronovou a ještě krátce povaříme.
4
Uvařený sirup ještě horký nalijeme do uzavíratelné skleněné lahve.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.