:format(png))
Jak vykostit a naporcovat kuře
)
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Suroviny
- 1 kscelé kuře

:format(png))
)
Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned do několika různých jídel? S návodem od Petra Židka to bude hračka.
Nejprve si připravíme ostrý nůž a kuře položíme na prkénko. Jako první odřízneme letky, které nařízneme podél kloubu, vylomíme a odložíme do vývaru se zeleninou a petrželí, na který můžete využít i kuřecí skelet.
)
Poté prořízneme prsní kost a podél skeletu nožem postupně odřežeme žebra.
)
Vyřízneme obě prsa i se zbytky křídel.
)
Nakonec odřízneme klouby křídel tak, abychom je uvolnili, ale neodřízli, chceme totiž, aby kost z křídla zůstala součásti prsa. Právě prsa můžeme později připravit se salátem little gem, bryndzovou majonézou a chlebovou strouhankou.
)
Poté vykostíme stehna. Ta nařízneme podél celé kosti z vnitřní strany a postupně je odkrájíme.
)
Až budeme u spodní části stehenní kosti, tak si stehno chytíme do ruky a odřízneme podél hřbetu. Stehna můžeme později osmažit v rohlíku s okurkovým salátem, koprem, chilli a dýňovými semínky.
)
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.
Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.