SnídaněSvačinyOvocePečení
18. 10. 2024
Globus tým

Hrušková povidla

Připravte si tradiční hrušková povidla, která zužitkujete jak v domácích koláčích, tak i namazaná třeba na kousku čerstvého chleba z našeho pekařství.

Náročnost receptu

Příprava 3 hodiny
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4–5 sklenic o objemu 250 ml:

  • 2 kgzralých hrušek
  • 250 g cukru krupice (množství můžeme upravit podle sladkosti hrušek)
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1 lžičku mleté skořice (volitelné)
  • 1/2 lžičkymletého hřebíčku (volitelné)
  • 4 lžíce rumu (volitelné)

Postup

1

Hrušky pečlivě omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na malé kousky. Nakrájené hrušky dáme do hrnce o větším objemu a podlijeme trochou vody, aby se nepřipálily. Přivedeme je k varu a na mírném ohni vaříme cca 20–30 minut, dokud nezměknou.

2

Po uvaření změklé hrušky rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši, do které přidáme cukr, šťávu z citronu, 2 lžíce rumu, skořici a hřebíček. Směs dobře promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 2–3 hodiny, dokud nám povidla nezhoustnou do požadované hustoty. Během vaření povidla často mícháme, aby se nám nepřipálila.

3

Do uvařených povidel přidáme zbývající dvě lžíce rumu a pořádně promícháme. Hotová povidla nalijeme do čistých, sterilizovaných sklenic a okamžitě zavíčkujeme. Sklenice otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Hotová povidla skladujeme na chladném, tmavém místě a po otevření je uchováváme v lednici.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty