SnídaněSvačinyVegetariánskéOvocePečení
21. 07. 2021
@marsalekjosef82

Koláče s letními jablky

Připravte si výborné koláče plněné letními jablky podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 9 ks:

Na těsto:

  • 300 ghladké mouky
  • 50 gcukru krupice
  • 3 gsoli
  • 10 gdroždí
  • 180 mlmléka
  • vejce
  • 60 gmásla

Na náplň:

  • 500 gletních jablek
  • 1/2citrónu         

Na drobenku: 

  • 100 ghladké mouky
  • 50 gmásla          
  • 50 gtřtinového cukru
  • 1 gsoli
  • 10 mlrumu

Na dokončení:

  • 100 gmásla 
  • 50 mlrumu

Postup

1

Do mouky přidáme cukr, sůl, droždí, vlažné mléko, vejce, máslo a vypracujeme hladké a pevné těsto, to trvá nejméně 10 až 15 min.

Těsto přikryjeme a necháme při pokojové teplotě dobře nakynout, objem musí být nejméně dvojnásobný.

Těsto opatrně vyklopíme na plochu posypanou hladkou mouku a pomocí prstů roztáhneme do čtverce. Nakrájíme na 9 podobně velkých kousků a ty přeneseme na plech pokrytý papírem na pečení. Ještě pomocí v mouce namočených prstů lehce roztáhneme do stran. Okraje všech kousků potřeme vlažným máslem.

2

Na drobenku smícháme v míse všechny ingredience a pomocí prstů vypracujeme hladkou drobivou směs.

Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kůrou a se šťávou z půlky citrónu. Rozdělíme je na kousky těsta na plechu a zasypeme drobenkou.

3

Koláče pečeme v rozehřáté troubě na program horkovzduch při 190 °C asi 12 až 15 min. dozlatova. Ještě horké koláče potřeme směsí zbylého másla a rumu. Před podáváním pocukrujeme. Nejlépe chutnají ještě čerstvé.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty