SnídaněSvačinyDětiŠkolaVegetariánskéDezertyPečení
05. 09. 2025
@kitchenaffair.cz

Skořicové šneky s polevou

Plech se škoricovými šneky s polevou, jeden podávaný na talíři, kolem koření a dvě lžičky na mramorovém povrchu, podle receptu na skořicové šneky z webu hypermarketu Globus.

Připravte dětem na snídani nebo jako svačinu do školy voňavé skořicové šneky s jemnou krémovou polevou. Nadýchané těsto, máslová skořicová náplň a svěží poleva z krémového sýra vytváření dokonalou kombinaci chutí.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 9–⁠⁠⁠⁠⁠⁠12 šneků:

Na těsto:

  • 500 ghladké mouky
  • 250 mlvlažného mléka
  • 60 gcukru
  • 80 gzměklého másla
  • 1vejce
  • 20 gčerstvého droždí (nebo 7 g sušeného)
  • špetku soli

Na náplň:

  • 100 gzměklého másla
  • 100 gtřtinového nebo krupicového cukru
  • 1,5 lžícemleté skořice
  • půl lžíčkykardamomu

Na polevu:

  • 1 kelímeksýru Philadelphia
  • 2 lžícemléka
  • 2 lžícemoučkového cukru

Postup

1

V míse smícháme hladkou mouku, cukr, vejce, rozpuštěné máslo, špetku soli a vzešlý kvásek. Ten jsme připravili z droždí, vlažného mléka a lžíce cukru. To vše zpracujeme na hladké pružné těsto. Dostatečně prohnětené je ve chvíli, kdy se přestane lepit na stěny mísy.

Těsto necháme hodinu kynout přikryté na teplém místě. Skvěle poslouží rozsvícená trouba. Těsto by mělo minimálně zdvojnásobit svůj objem.

Mísa s moukou a droždím na kuchyňské lince, vedle sáček mouky a láhev mléka, součást přípravy receptu na skořicové šneky z webu hypermarketu Globus.
2

V mezičase si připravíme náplň. Měkké máslo smícháme s cukrem a skořicí, můžeme přidat i další oblíbené koření. Třeba kardamom, který se do skořicových šneků také skvěle hodí. Vše důkladně rozmícháme a vznikne krásně voňavá hnědá pasta.

Mísa s máslem, skořicí a cukrem na kuchyňské váze, v pozadí na mramorové desce další suroviny na pečení, podle receptu na skořicové šneky z webu hypermarketu Globus.
3

Nakynuté těsto vyklopíme z mísy a rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Potřeme náplní a zarolujeme.

Vyválené těsto potřeně směsí skořice a cukru na mramorové desce, v pozadí váleček a mouka, podle receptu na skořicové šneky z webu hypermarketu Globus.
4

Roličku rozkrájíme na 9–12 kusů. Ty rozložíme na předem vymazaný plech s vysokým okrajem nebo do zapékací mísy a necháme ještě 30 minut kynout. Poté dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme zhruba 30 minut.

Osem nespečených škoricových šneků uložených v bílé zapékací míse na mramorové desce, v pozadí váleček, podle receptu na škoricové šneky z webu hypermarketu Globus.
5

Upečené šneky polijeme dvěma lžícemi másla, a ještě teplé potřeme polevou, kterou připravíme z jednoho kelímku Philadelphie, dvou lžic mléka a asi dvou lžic moučkového cukru.

Plech se škoricovými šneky s polevou, jeden podávaný na talíři, kolem koření a dvě lžičky na mramorovém povrchu, podle receptu na skořicové šneky z webu hypermarketu Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více