Dezert, který si můžete bez výčitek dopřát? Vyzkoušejte mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou od Josefa Maršálka!
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Střední
Co budete potřebovat
Na těsto:
250 gcukru krupice nebo třtinového
150 goleje
230 gcelozrnné špaldové mouky
400 gnahrubo strouhané mrkve
50 grozinek
5vajec (M)
5 gskořice
2 gmuškátového oříšku
10 gjedlé sody
šťáva z 1 pomeranče
Na polevu:
70 gmásla
60 gcukru moučka
5 gvanilkového cukru
80 gměkkého tvarohu
10 gcitronové šťávy
kůra z 1 pomeranče
Postup
1
Do mísy dáme nastrouhanou mrkev, rozinky, cukr a olej a dobře zamícháme.
2
Přidáme zbylé ingredience a metlou vymícháme do hladké hmoty, kterou nalejeme do vymazané a proužkem papíru vyložené formy.
3
Chlebíček pečeme při 160 °C asi 45–50 minut nebo dokud zapíchnutá špejle nezůstane suchá. Necháme ho na mřížce vychladnout a poté opatrně vyjmeme z formy. Máslo necháme rozpustit a zchladnout, přidáme oba cukry, citronovou šťávu a zamícháme dohladka. Nakonec vmícháme tvaroh.
4
Hladký krém rozetřeme po vrchní ploše a ještě před ztuhnutím ho posypeme strouhanou kůrou.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.