Připravte si zdravou svačinku z datlí. Josef Maršálek si pro vás přichystal recept na veganské nepečené datlové kostky, které zachutnají dětem i dospělým. A jsou vhodné i pro ty, kteří se vyhýbají lepku nebo jim nedělá dobře laktóza.
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Na 20 kusů:
100 gmandlí
250 gvypeckovaných datlí
30 gjavorového sirupu
25 gkakaa
25 gkokosového oleje
50 gsekaných pistácií
70 ghořké čokolády
2 gsoli
Postup
1
Do mixéru s ostrým nožem navážíme datle, mandle a sůl a rozmixujeme nahrubo. Poté přidáme javorový sirup a tekutý kokosový olej a mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu.
2
Nakonec zamícháme kakao, sekané pistácie a kousky hořké čokolády a rukou vypracujeme pevnou hmotu, kterou rozválíme mezi dvěma papíry na obdélník 16 × 20 cm vysoký 1,5 cm.
3
Necháme ho v lednici asi 15 minut odpočinout a poté ostrým nožem nakrájíme na kostky. Skladujeme v chladu ve vzduchotěsné dóze.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.