Baví vás v kuchyni experimentovat? Připravte si netradiční perník z celozrnné pohankové mouky s klasickou cukrovou polevou podle Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Střední
Co budete potřebovat
Na 15 kusů (pekáček 20 x 30 cm):
Na těsto:
250 gcelozrnné pohankové mouky
120 gkokosového cukru
30 gmedu či javorového sirupu
250 gkokosového či sójového „jogurtu“
300 gkokosového či jiného rostlinného „mléka“
200 goleje
6 gjedlé sody
10 gperníkového koření
2 gsoli
kůru z 1 citronu
Na polevu:
80 gmoučkového cukru
20 gcitronové šťávy
Na dokončení:
120 gpovidel či džemu z černého rybízu
Postup
1
Do mísy navážíme pohankovou mouku, cukr, koření, citronovou kůru, sodu a sůl a zamícháme. Přidáme rostlinné alternativy mléka a jogurtu, olej a med a promícháme.
2
Hladkou hmotu nalejeme do pekáčku vymazaného olejem a vyloženého papírem na pečení a dobře rozetřeme.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25–30 minut nebo dokud zapíchnutá špejle není suchá. Vytáhneme z trouby a na mřížce necháme lehce vystydnout, poté perník namažeme povidly či džemem.
4
Nakonec ho potřeme polevou, kterou jsme připravili smícháním cukru a citronové šťávy.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.