Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou (V, GF, LF)
Upečte si veganské, bezlepkové a bezlaktózové sušenky s arašídovým máslem podle receptu Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Na těsto (cca 17 sušenek):
250 gdoměkka uvařené a okapané cizrny
250 garašídového másla (nejméně 90 % arašídů)
100 ghořké čokolády (60 % a více kakaových součástí)
70 gjavorového sirupu
20 gkokosového cukru
2 gskořice
2 gsoli
2 gjedlé sody
Postup
1
Cizrnu rozmixujeme nahrubo, přidáme javorový sirup a vymixujeme do hladké kaše. Přidáme arašídové máslo (pokud obsahuje méně než 90 % arašídů, do hmoty dáme ještě 20 g cizrnové mouky), kokosový cukr, skořici, sůl a jedlou sodu. Dobře zamícháme a úplně nakonec vmícháme na kousky nasekanou hořkou čokoládu.
Z hmoty děláme kuličky o hmotnosti asi 40 g (můžeme si přitom ruce namáčet ve studené vodě, hmota se pak nelepí), dáváme na plech s papírem na pečení a lehce je splácneme.
Pečeme při 160 °C asi 20 až 25 min. dozlatova. Po upečení je necháme na plechu zcela vychladnout.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.