SvačinyZdravý světVegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganskéPečení
02. 09. 2022
@marsalekjosef82

Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou (V, GF, LF)

Upečte si veganské, bezlepkové a bezlaktózové sušenky s arašídovým máslem podle receptu Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na těsto (cca 17 sušenek):

  • 250 gdoměkka uvařené a okapané cizrny
  • 250 garašídového másla (nejméně 90 % arašídů)
  • 100 ghořké čokolády (60 % a více kakaových součástí)
  • 70 gjavorového sirupu
  • 20 gkokosového cukru
  • 2 gskořice
  • 2 gsoli
  • 2 gjedlé sody

Postup

1

Cizrnu rozmixujeme nahrubo, přidáme javorový sirup a vymixujeme do hladké kaše. Přidáme arašídové máslo (pokud obsahuje méně než 90 % arašídů, do hmoty dáme ještě 20 g cizrnové mouky), kokosový cukr, skořici, sůl a jedlou sodu. Dobře zamícháme a úplně nakonec vmícháme na kousky nasekanou hořkou čokoládu.

Z hmoty děláme kuličky o hmotnosti asi 40 g (můžeme si přitom ruce namáčet ve studené vodě, hmota se pak nelepí), dáváme na plech s papírem na pečení a lehce je splácneme.

Pečeme při 160 °C asi 20 až 25 min. dozlatova. Po upečení je necháme na plechu zcela vychladnout.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty