SvačinyVánoceSvátkyCukroví
13. 12. 2024
@kitchenaffair.cz

Marokánky

Talíř s marokánkami, uspořádanými do kruhu, na bílém povrchu.

Domácí marokánky z kandovaného ovoce, polité čokoládovou polevou, krásně doplní váš výběr vánočního cukroví.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Suroviny na cca 40 ks:

  • 250 ml mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 30 ghladké mouky
  • 20 gmásla
  • 100 gkandovaného ovoce nebo kandované pomerančové kůry
  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g mandlí
  • 100 grozinek

Na polevu:

  • 1tabulku tmavé čokolády
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

Mléko dáme do hrnce s cukrem, máslem a moukou. Důkladně rozmícháme a svaříme zhruba na konzistenci hustší krupicové kaše.

Hrnec se svařeným mlékem, máslem a moukou a dřevěná lžíce na sporáku, obklopené pytlíky s ořechy a miskou s kešu ořechy na kuchyňské lince.
2

Potom přidáme pokrájené ořechy, kandované ovoce a rozinky. Vše opět dobře rozmícháme. Z ještě teplé hmoty tvoříme na plech vyložený pečicím papírem placičky s průměrem asi 5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Potom plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Studené marokánky máčíme hladkou stranou do polevy z rozpuštěné čokolády a oleje.

Marokánky namáčené v čokoládě, s miskou rozpuštěné čokolády a tácem hotových marokánek na kuchyňské lince.
3

Před konzumací necháme polevu úplně zatuhnout.

Talíř s marokánkami, vedle kterého leží jedna marokánka na bílém povrchu.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více