Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pečené brambory s hovězí klobásou a hráškem

07.11.2019 | 30 min.

Jaké to je vařit s hlavou v oblacích? Popusťte uzdu fantazii a připravte si super oběd třeba na horách! Tento recept od Petr Židek vznikl v Alpách.

Ingredience

500 g menších brambor
4 ks hovězí klobásy Globus
15 ks hráškových lusků
1 menší šalotka
1 chilli paprička
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
5 menších kyselých okurek
snítka rozmarýnu
hrst čerstvé petržele
pažitka
bílý vinný ocet
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Šalotku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričku zbavíme jader a taky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájenou šalotku a chilli papričku smícháme v misce s troškou vinného octa, přidáme sůl a necháme marinovat.
  2. Brambory uvaříme vcelku, ve slupce. Hotové brambory rozpůlíme, zprudka opečeme na olivovém oleji a odložíme mimo oheň. Na rozpálené pánvi opečeme klobásku společně s natrhaným rozmarýnem. Pak přidáme nakrájenou jarní cibulku, česnek, vyloupaný hrášek a pár minut společně opékáme. Přidáme sůl, pepř, opečené brambory, vše společně promícháme a odložíme mimo oheň.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou okurku, nasekanou petržel a promícháme. Hotové brambory na talíři posypeme nasekanou pažitkou a marinovanou šalotkou s chilli papričkou.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky